Om mig

Hej, jag är Anna! Det här är min historia.

Från ett komplext förhållande till kropp och mat

Min egen njutningshistoria innehåller ett komplicerat förhållande till min kropp med en ätstörning i tonåren. Min läkningsresa med mat och kropp kom stegvis. Under lång tid befann jag mig i en gråzon, utan att inse att jag fortfarande var ofri och styrd av ohälsosamma tankar. Att släppa upptagenheten av mat och kropp var svårt, eftersom det var mitt normala i många år och även en form av trygghet. En negativ trygghet, men ändå en trygghet. Jag förstod inte då att jag egentligen hungrade efter något annat. Så här i efterhand kan jag se att det också skrämde mig att vara fri och blomstrande!

Sedan 20-årsåldern har jag läkt genom yoga och meditation, kärleksfull vänlighet och självmedkänsla. Men något saknades. Det blev brutalt tydligt när jag fick ett sammanbrott på en veckolångt tyst meditationsretreat för några år sedan. Genom hjälp insåg jag att jag behövde utveckla en relation med min feminina energi och grunda mig än djupare in i min kropp. Det var dags. 

Till att komma hem till kroppen, frihet och njutning

Ett nytt kapitel startade i mitt liv fyllt av kvinnoretreat, cirklar, kurser, som jag helt ärligt (men i hemlighet) hade sett ner på tidigare. Jag tänkte att en stark självständig kvinna som jag inte behövde dessa sammanhang bara för kvinnor. Men egentligen var jag livrädd för sårbara och intima miljöer med kvinnor. Men nu började sensualitet, själsfylld dans, intimitet och ritualer fylla mig på ett helt nytt sätt. Jag kom i kontakt med djupare delar av den feminina energin som lever inom mig (som i alla varelser). Den kreativa. Den vilda. Den lekfulla. Den sensuella. Den kraftfulla. Den heliga.

Jag tror att bortkoppling från vår sensuella natur kan leda till att vi försöker fylla en tomhet inom oss med andra saker som till exempel mat.  För egen del insåg jag att det jag hungrade efter var en djupare koppling till min kropp och till min inneboende sensuella essens.

Och i den här processen blev jag supernyfiken på min sexualitet. Jag insåg att jag inte hade så mycket av en relation till min egen sexualitet (utan mest i relation till andra). Och den kändes inte helig. Olika läkningsarbeten öppnade upp en ny värld för mig. En värld av njutning som jag inte visste fanns. Och på vägen fick jag arbeta mig igenom lager av skam, begränsande antaganden, sorg och rädsla.

Denna resa ledde mig till den mest omfattande, transformativa och djupa coachningscertifieringsutbildningen i sex, kärlek och relationer. Utifrån den metoden för jag nu visdomen vidare genom min egen coaching. 

Skapa en relation med min kraftkälla

Under lång tid försökte jag att älska min kropp från mitt sinne. Om du någonsin har gjort det själv, antar jag att du vet att det är väldigt tröttsamt och inte särskilt framgångsrikt. Det var inte förrän jag verkligen började komma hem till hela min kropp som den här kärleken började strömma från en annan plats.  Från den inneboende kärleken som redan finns inom oss alla, som inte styrs från sinnet. Och konstigt nog (så kändes det), den radikala acceptansen och kärleken till hela min kropp kom inte förrän jag inledde en relation med min yoni eller pussy (ja jag vet att det är ett engelskt ord men pussy är ett av de ord som jag verkligen älskar och använder. Du kan välja helt själv vilket/vilka ord du använder.) 

Innan jag började min egen njutningsresa hade jag ingen relation till min yoni-pussy. Jag visste inte att jag kunde ha en. Jag visste inte att jag behövde ha en. Jag var tvungen att lära om och börja älska och hedra den delen av min kropp.

Idag är självnjutningsritualer lika heliga och viktiga för mig som meditation och dans. Därifrån hämtar jag energi, näring, glädje, liv och lycka. Det finns inget mål annat än att vara i min kropp, känna, utforska och välkomna alla former och nyanser av njutning!

Jag är fortfarande på en resa. För mig är resan grejen, snarare än en slutdestination. Det tar bort mycket press från mänskliga axlar! Vi behöver inte bli ”perfekta” (vad det nu betyder) utan snarare omfamna och älska vår fulla mänsklighet. Topparna och dalarna. Att veta att vi är heliga varelser och samtidigt människor.

Varför lita på mig som din guide på denna resa?

_____
Jag vet hur det är att vara frånkopplad från sin egen kropp.

_____
Jag vet hur det är att inte vara tydlig med sina gränser.

_____
Jag vet hur det är att känna skam och rädsla för att väcka hela sin sexualitet.

_____

Jag vet hur det är att ogilla delar av kroppen intensivt.

_____

Jag vet hur svårt det kan vara att identifiera och ändra gamla invanda mönster.

_____

Jag vet hur skrämmande det kan kännas att (i hemlighet) vilja vara en erotisk vild fri kvinna!

_____

Jag vet hur det är att känna sig avdomnad i sin yoni/pussy, utan att ens veta om det.

_____

Jag vet hur det är att stoppa sig själv från att vara den vilda, den hungriga, den ”stygga”. Det kanske inte stämmer överens med din uppfattning om vem du är? Om du har en spirituell praktik kanske det inte känns…spirituellt för dig?

_____

Jag vet hur det är att känna skam runt sin egen kropp och hur det påverkar förmågan att vara sexuellt fri.

Välkommen till ett mycket tryggt och kärleksfullt space

Du behöver inte välja. Du kan vara alla nyanser du vill. Den mjuka och den vilda. Den lekfulla och den heliga (de är alla heliga om du frågar mig).

Om du vill. Det är upp till dig. Ingen annan behöver hindra dig från din inre sanning. Och det är vad du får av mig som din guide. Jag kommer inte att försöka påtvinga dig saker, jag kommer inte att värdera dina specifika önskemål. Allt jag vill göra är att hjälpa och vägleda dig att hitta din egen inre sanning. Men jag har ingen agenda för vad den sanningen är. Den är din. Jag vet också att det kan kännas sårbart att närma sig och dela sina sanningar, därför är trygghet alltid nummer ett. Och jag kommer att följa din process, din rytm. Vi har ingen som helst brådska. Och jag kommer att hålla dig i handen om du behöver det.

Du är värd att bli sedd och hörd utan att bli värderad och dömd. Och det kan jag lova dig. Jag kommer aldrig att döma dig, jag kommer bara att älska dig.

Mer om varför du kan lita på mig som din guide

Jag har övervunnit ungefär 15 år av problematiskt ätande. Jag gjorde massor av yoga och meditation innan jag insåg att jag också behövde väcka min feminina energi för att läka på djupet. Jag har återtagit min egen njutning, som verkligen hjälper mig att känna mig djupt påfylld inifrån. Och jag är här för att hjälpa dig att göra detsamma. Om jag kan, så kan du.

Det har varit en lång väg för mig att komma till en plats där jag ärligt kan säga att jag älskar alla delar av min kropp. För mig är förhållandet till kroppen, självkärleken och sexualiteten djupt sammanflätade.

Mina coachningssessioner kombinerar ett kraftfullt hållande i kombination med ett mjukt, kärleksfullt, radikalt accepterande förhållningssätt. Jag för också in det allmänmänskliga perspektivet, dvs att vi sällan är ensamma om det som vi upplever och känner. Vi människor sitter i samma båt! Jag har inga problem att visa och dela min egen mänsklighet. Jag är verkligen inte perfekt:)

Jag har också en mycket lång personlig och professionell erfarenhet av yoga och mindfulness – av att vara i kroppen, och av självmedkänsla. Värdefulla verktyg som är så viktiga i detta arbete. Och som jag själv använder hela tiden, de är en integrerad del av mitt liv. Jag är också en VITA-coach, vilket innebär att jag kan lära dig hur du kommer ner i din kropp och får kontakt med vad den säger till dig i ett tryggt och hållet space. 

Kombinationen av min yrkeserfarenhet, min egen historia och min personlighet skapar ett tryggt och kärleksfullt utrymme fyllt av lugn, radikal acceptans, livfullhet och lekfullhet!

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We are all meant to shine, as children do. As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.”

Utdrag från Marianne Williamsons dikt ”Our deepest fear” 

Utbildningar

Jag har genomgått många utbildningar de senaste 20 åren och jag för med mig all den erfarenheten till coaching sessionen med dig: 
Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT)
Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) 
Mindfulness Self-Compassion (MSC)
Mindfulness Self-Compassion for Teens (MSC-T)
Mindfulness Based Childbirth and Parenting (MBCP)
Mindful Based Eating Awareness Program (MB-EAT)
Mindful Eating Conscious Living (MECL)
Awakening Feminine Wisdom Mentorship med Rebecca Wilson 
Self-care for women training with Emily Kuser
Self-care for women training II with Emily Kuser
Temple of the Womb course and Dance of shakti retreat with Nadine Lee
Rewilding for women with Sabrina Lynn (part of Inner circle for one year, and several retreats) 
Self-cervix trainings: Self-partnership, Initiation, Release and Rapture. 
VITA Woman with Layla Martin and team
650 tim VITA Certification Sex, Love and Relationship Coach  with Layla Martin and team
Yoga: Många lärarutbildningar, workshops, retreats.

Jag har också skrivit två böcker om mindful eating och självmedkänsla, och sedan 2007 driver jag en yoga- och mindfulnesstudio i Aspudden, Stockholm.